Jeugdfondsen Venlo

De Sinterklaasbank

Voor veel gezinnen in Nederland is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Die kinderen maakt de Sinterklaasbank blij met een cadeau. De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties doordat kinderen hun eigen cadeautje kunnen kiezen; een ‘wenscadeautje’ dus. En daar hoort de voorpret zoals het kunnen bladeren in de folder van de speelgoedwinkel, kruisjes zetten en een verlanglijstje maken helemaal bij. Dat is wat het Sinterklaasfeest voor kinderen zo bijzonder maakt!

Voor wie?

NIET-WERKENDE OUDERS met een laag inkomen of hoge schulden, met kinderen. Minimaal één kind dient tussen de 2 tot en met 9 jaar te zijn, broertjes en zusjes tot en met 11 jaar mogen ook een cadeautje uitzoeken. Ook kunnen de ouders voor sintcadeautjes geen aanspraak maken op bijvoorbeeld de Voedselbank of andere hulpverlenende organisaties.

Voor wat?

Een door het kind zelf uitgezocht cadeautje bij Intertoys voor het sinterklaasfeest.

Bijdrage:

De kinderen mogen een wenscadeautje uitzoeken. De ouders ontvangen een bon ter waarde van € 25 en kunnen in de Intertoyswinkel het cadeautje gaan ophalen.

Aanvragen:

De sinterklaasbank werkt met intermediairs. Zij kunnen zich via de website (www.sinterklaasbank.nl) aanmelden. Intermediairs zijn beroepsmatig bij het gezin betrokken en hebben inzicht in de financiele situatie.

INTERMEDIAIRS: leerkracht; budgetcoach; huisarts; maatschappelijk werk; psycholoog; bewindvoerder; wijkagent; HR manager/werkgever; sociale wijkteams; deurwaarder; bewindvoerder.

E-mailadres: Info@sinterklaasbank.nl

Informatie: www.sinterklaasbank.nl

 

Het totaalpakket aan regelingen, het "Kindpakket" vindt u op www.venlo.nl/kindpakket